Slide 1
Slide 1

Befejeződött a felújítás, itt az óvoda átadása!

Ünnepnap a mai! Ebben a vírushelyzetben sem szabad az ünnepélyes pillanatokat kihagyni az életünkből. Kevesebben, kisebb közösségben ugyan, de meg kell ünnepelnünk falunk számára ezeknek az igazán jelentős fejlesztéseknek a megvalósulását.

Bakonybánk Komárom-Esztergom megye délnyugati csücskében csendesen megbúvó, 400 lelket számláló település. Az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül. Gondoljunk a főút teljes bakonybánki szakaszának felújítására és, vele párhuzamosan az út mindkét oldalán a vízelvezető árkok felújítására. A fejlesztések ellenére is nagy problémákkal küzd a település, sok feladat vár ránk.  Meg kell állítanunk a népesség elvándorlását, a lakosság elöregedését. Ehhez nagy segítség Magyarország Kormányának kistelepülések felzárkóztatását segítő programja. Ezzel élhetőbbé, vonzóbbá szeretnék tenni a vidéki életet főként a fiatal családok számára.

2019-ben a Magyar Falu programnak köszönhetően közel 3 millió forint értékben orvosi eszközöket nyert a falu, ezzel javítva az orvosi ellátás színvonalát. Így a falu idősebb lakóinak nem kell Kisbérre utaznia egy kisebb vérvételért.

2019 novemberében 2 örömhírt is kaptunk, Bakonybánk nyert a Magyar Falu program Óvodaudvar fejlesztése pályázaton közel 5 millió forintot. Nagyon boldogok voltunk a hír hallatán, hiszen a település fiataljainak nincs lehetősége sportolásra, játékra. Ez a falu egyetlen játszótere, amit az óvodásokon kívül a település összes gyermeke használ.  Az óvodaudvarban elhelyezett játszótéri eszközök már megfelelnek a követelményeknek és szabványoknak. Gyermekeinket biztonságos környezetben tudhatjuk, és az itt felnövő gyermekek már élményként tudják megélni a korai nevelés és mozgásfejlesztés eszközeinek használatát. Ezen eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, így a vidéki élet, a bakonybánki élet is, jobbá, vonzóbbá vált a családok számára. Köszönjük a Magyar Kormány támogatását! Köszönöm a kivitelezőnek a magas színvonalú munkát! Kívánom, hogy gyermekeink sokáig élvezhessék a játszótér adta lehetőségeket!

A másik nagy örömhír, hogy  az Óvoda épületének felújítására közel 30 millió forint támogatást nyert a település a Magyar Falu program keretében. Ennek következtében megvalósulhatott a testület egy régi vágya.

Egy korszerű és modern óvoda a kisgyermekes családok számára biztosítja, hogy a kisgyermekek biztonságos és magas színvonalú nevelése, mint alapvető közszolgáltatás a településünkön is elérhetővé váljon. A beruházás megvalósításával egy jól felszerelt és biztonságos épületben működik a Réde-Bakonybánk Körzeti Óvoda Bakonybánki tagóvodája.

Gyermekeink minden nap egy szépen kialakított, esztétikus és igényeiknek megfelelő épületben tölthetik idejüket. Egy olyan óvodában, ahova jó eljönni és jó itt maradni. Lelkes nevelőink munkakörnyezete is jelentősen javult a beruházást követően.

Köszönjük a Magyar Kormány támogatását!

Köszönöm a kivitelezőnek, hogy ezt a minden igényt kielégítő, szép óvodát sikerült kiviteleznie, miközben megóvta az eredeti épület hangulatát és összképét, és amire mindenki büszkén tekinthet!

Kívánom, hogy minél több bakonybánki gyermek és szülő vegye igénybe a helyben történő nevelés lehetőségét, gyermekeink jó emlékekkel lépjenek át az iskolás korba a tankötelezettség megkezdésével!

A Magyar Falu Programmal Kormányunk hozzájárul a kistelepülések hátrányainak mérsékléséhez, az életminőség és a közszolgáltatások elérhetőségének javításához, valamint az ifjúság vidékhez való kötődésének erősítéséhez. Mint helyben működő intézmény, elősegíti a kisgyermekes nők foglalkoztatását, amely munkaerő-piaci szempontból itt Bakonybánkon is különösen indokolt.

Köszönöm munkatársaimnak, projektmenedzsernek, tervezőnek, óvodai dolgozóknak a türelmet és sok segítséget, amellyel hozzájárultak a a pályázatok megvalósulásának sikeréhez!

A munka, a fejlődés nem áll meg, az idei évben új falugondnoki kisbusz beszerzésére, az orvosi rendelő teljes, külső-belső felújítására is sor kerül!

    

További képek az alábbi linken: Óvoda átadás 2021

Slide 1

Keresés

Bakonybánk község hivatalos honlapja
www.bakonybank.hu
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés