Slide 1
Slide 1

Meghívó testületi ülésre

KAB busz érkezése

Bűnmegelőzési hírlevél - 2023. március

Tisztelt Lakosság!

Az alábbiakban olvashatják a Megyei Rendőrkapitányság havi bűnmegelőzési hírlevelét: BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVÉL - 2023. március
Kiegészítésként pedig az ORFK 112-es hírlevele is olvasható: 2023.évi 1.szám


Bakonybánk Község Önkormányzata

Tájékoztató tanácsadási lehetőségről

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft térítésmentes pályázati tanácsadási lehetőséget biztosít a vállalkozások, civil szervezetek és magánszemélyek részére Európai Uniós pályázatokkal kapcsolatban. A tanácsadás alkalmával átbeszélhetik a fejlesztési terveiket, valamint meglévő pályázataikkal kapcsolatban is segítséget kaphatnak. Amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, keresse a Széchenyi Programiroda tanácsadóját a következő elérhetőségein:

Osgyán Máté
Tel: +36-20-379-1975
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.szpi.hu

Bakonybánkért Közalapítvány - adó 1%

Lakossági tájékoztató - MME

Áprilistól TILOS!

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) felhívja a lakosság, az önkormányzati és állami szervek figyelmét, hogy a költési időszak kezdete előtt, az év első három hónapjában lehet és kellene elvégezni azokat a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat, amik áprilistól tilosak, mert veszélyt jelentenek az állatokra, a biológiai sokféleségre.

A tapasztalatok alapján a három leggyakoribb olyan tevékenység, ami az ország lakosságát és az önkormányzatokat leginkább érinti, és a nem megfelelő ütemezés miatt évről évre visszatérő természetvédelmi és állatvédelmi problémát okoz, a következő:

Épület-felújítások kapcsán a fecskefészkek eltávolításának engedélyeztetése, végrehajtása – A tulajdonosok, kivitelezők gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy a védett fecskéket (és denevéreket) is érintő épületmunkák természetvédelmi hatósági engedélyeztetés-kötelesek, és csak a szaporodási időszak szünetében, ősztől tavaszig végezhetők el! Ezért hallani lakott fecskefészkek tömeges leveréséről nyaranta. A hatósági engedélyek kiállításakor különösen fontos lenne annak hangsúlyozása, hogy a fészkek eltávolítása után biztonságosan és hatékonyan kell megakadályozni a fecskék visszaköltözését a munkálatok ideje alatt, továbbá ezek befejezését követően műfészkekkel kell pótolni a megsemmisült fészkeket!

Sérült vagy áramütés-veszélyes fehérgólya-fészkek biztonságossá tétele – A természetvédelmi oltalom alatt álló madarak fészkei is védettséget élveznek. A fokozottan védett fehér gólyák téli viharokban sérült vagy áramütés-veszélyes módon, az elektromos hálózat oszlopain a vezetékekre épült fészkeinek magasító kosárra emeléséhez a megyei kormányhivatalok csak a költési időszakon kívül, március 31-ig adhatnak engedélyt. 

Fák, bokrok kivágása – A fák és bokrok kivágása sok esetben, számos okból indokolt és szükséges. A bel- és árvízkár megelőzését szolgáló hullámtértisztítás, az elektromos vezetékhálózatra felnövő fás szárú vegetáció eltávolítása, visszavágása, különösen tömeges nagyságrendben, jól tervezhető és ütemezhető az őszi-téli időszakra. Ezért indokolatlan, a természetvédelmi és állatvédelmi törvénybe ütköző a munkákat a madarak költési időszakára hagyni.


Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Gondosóra program

A Gondosóra program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek elsődlegesen a Diszpécserközponttal, ahol képzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

További információ és regisztráció az alábbi linken: https://gondosora.hu/

Tájékoztató kedvezményes földgáz igénybevételéről - módosítás

Tisztelt Lakosok!

2022. szeptember 10-től a jegyzők adnak ki hatósági bizonyítványt a lakás rendeltetési egységek számáról, ahhoz, hogy a lakossági fogyasztó jogszerűen vegyen igénybe kedvezménnyel elszámolt földgáz mennyiséget.

A hatósági bizonyítvány kiállításának feltétele, hogy

  1. a kérelmezett ingatlan a társasháznak, lakásszövetkezetnek nem minősül;
  2. a kérelmezett ingatlanban 2-4 lakás található.
  3. Az eljárási idő 8 nap.

2023. JANUÁR 10-TŐL NEM FELTÉTELE A TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSNEK, HOGY A LAKÁS RENDELTETÉSI EGYSÉGEK KÜLÖN BEJÁRATTAL MEGKÖZELÍTHETŐK LEGYENEK!

A további részletek ide kattintva olvashatóak.

Baloghné dr. Pölöskei Hedvig
jegyző

Tájékoztató adómértékekről

Szelektív hulladékgyűjtés 2023 évi rendje

Archívum elérhetősége

Az archívum a fenti menüsorban, vagy az alábbi helyen érhető el: Aktualitások / Archívum

Slide 1

Keresés

Bakonybánk község hivatalos honlapja
www.bakonybank.hu
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés