Slide 1
Slide 1

Beszámoló a 2024.évi Falunapról

A szombati falunap emléktábla avatóval kezdődött. Az ünnepségen az 1958-tól 50 éven at működő általános iskoláról, és az itt tanuló néhai Kézi Lászlóné, Pethő Zsuzsannáról emlékeztünk meg. Az átadón Nagyné Farkas Marianna polgármester beszéde után az iskola volt diákja, Kissné Nagy Ildikó beszélt iskolai emlékeiről. Beszédében köszönetét fejezte ki volt tanítóinak, tanárainak.

Őt az ötletgazda, Mészárosné Szilágyi Erzsébet beszéde követte, aki méltatta az iskola volt dolgozóinak munkáját. Visszaemlékezett a iskola fennállásának ideje alatt elért eredményekre, sikerekre. Erzsi néni és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőasszony leplezték le az emléktáblát, majd Fuchs Tibor Atya megáldotta.
Dr. Iglódi Endre a Magyar Olimpiai Akadémia és a Magyar Kézilabda Szövetség Emlék Albizottság elnökét méltatta Pethő Zsuzsanna sportpályafutását.
Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőasszony beszédében elmondta, hogy büszke a bakonybánkiakra, amiért ápolják a nagyjaik emlékét, és összetartozásukat mutatja, hogy összefogással állították az emléktáblát. 
 
A beszédeket koszorúzás követte.
1. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő,
2. Romanek Etelka a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés alelnöke,
3. Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Olimpiai Akadémia és a Magyar Kézilabda Szövetség részéről: dr. Iglódi Endre,
4. Komárom-Esztergom Vármegyei Kézilabda Szövetség részéről: Kanyó Balázs,
5. A bakonybánki iskola dolgozói és nevelőtestületei nevében Budai Éva, Somody Csabáné,
6. Bakonybánk Község Önkormányzata részéről: Nagyné Farkas Marianna, Molnár Zoltán 
 
A falunapi megnyitón átadásra került a Leader pályázaton, 7 millió forint értékben elnyert kistraktor és mulcsozógép. A gépek a közterületek karbantartásában nyújtanak nagy segítséget.
 
Az átadást követően a szórakozásé volt a főszerep. A rédei Eszterlánc Néptánccsoport apraja-nagyja, majd a rédei Lion Majorettcsoport tagjai varázsolták el tehetségükkel a közönséget. Jaffa Slágercsoport fellépését, a Győri Nemzeti Színház színészeinek Illés Gabriellának és Krasznai Tamásnak a műsora követte. A fellépők sorát a Matyi és a Hegedűs mulatós műsora zárta. A tombolasorsolást követően Kisbetyár zenéjére táncolhattak hajnalig a kitartóbbak. Szuper falunapon vehettek részt, akik ellátogattak hozzánk.
 
Képgaléria az alábbi linken megtekinthető!
Slide 1

Keresés

Bakonybánk község hivatalos honlapja
www.bakonybank.hu
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés