Slide 1
Slide 1

Beszámoló a Bánki Donát napról

Településünk híres szülöttére, Bánki Donátra emlékeztünk június 3-án.

Ünnepségünkön a Bánki család tagjai, a Vármegyei Közgyűlés Elnöke, az Óbudai Egyetem prodékánja, a feltaláló nevét viselő Intézmények képviselői, településünk díszpolgárai, civil szervezetek, Tudományos Egyesületek képviselői is részt vettek. Az Általános Iskola diákjainak színvonalas műsora után Popovics György elnök úr és dr. Horváth Sándor, Bakonybánk díszpolgára tartott ünnepi beszédet. Elnök Úr ünnepélyes átadta a településről készült kisfilm adathordozóját, hogy többen megismerhessék az országban Bakonybánkot.

Sor került díszpolgári cím kiosztására, melyet Turay Attila a Bánki Donát Műszaki Egyesület elnöke kapott. A településért, és Bánki Donát emlékének méltó őrzésért érdemelte ki a kitüntető címet. Bánki Donát díjat kap az a Bakonybánki 8. osztályos tanuló, aki jó tanulmányi eredménnyel zárja általános iskolai tanulmányait. Idén a díjat Nagy Korina kapta.

Az ünnepség a felújított emlékszoba megtekintésével, a településről készült kisfilm levetítésével és állófogadással zárult. Minden Bakonybánki lakosnak kötelessége Bánki Donát emlékének, munkásságának őrzése, továbbadása. Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!

Az eseményről készült képek megtekinthetőek az alábbi linken: Bánki Donát nap - 2023

Slide 1

Keresés

Bakonybánk község hivatalos honlapja
www.bakonybank.hu
Slide 1
Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!

Keresés